torstaina, helmikuuta 01, 2007

Ensimmäinen rahankaivertaja suomessa oli nainen


Pave eli Paavo Lipponen(turvamiehet sucks) käväisi sukaisemassa pari kaskua ja avasi eilen Vantaalla kaupungimuseossa näyttelyn rahoista ja mitalitaiteesta.
Suomelle myönnettiin 4.4.1860 oma rahayksikkö, joka vastasi ruplan neljäsosaa. Ja hei Hops! Ensimmäinen suomalainen rahankaivertaja oli nainen!
Mutta siis kannattaa mennä, siellä on mm ensimmäistä kertaa suomessa esille vuoden -40 olympialaisia varten kaiverrettu juhlaraha, ja muutakin makeeta kamaa. (kaikkihan muistavat että vuoden 1940 kisaisännyys myönnettiin ensin Tokiolle mutta kun Kiina hyökkäsi Japaniin, Japani luopui kisaisännyydestä. Suomessa oli tuolloin vain 3,5 milj. asukasta ja se oli asukasluvultaan pienin maa jolle kisat oli koskaan myönnetty)
No mutta Vantaan näyttelyyn voi mennä myös tuijottelemaan erilaisia ansiomitaleja ja kunniamerkkejä, joista voi sitten kukin tykönään miettiä että mikä pukis just itseä ja millä ansioilla sen voisi saada..hmm..kotikaupunkinsa vankkumaton mainostaja tms..?
Ja pienenä lisähoukuttimena; Näyttelyn ainut kosketeltava taidemitali on Gynekololgisen seuran mitali...Niin. Ja siitä roikkuva varkaudenestolaite saa häivähdyksen omaisesti pohtimaan, että olisiko ollut mitään toista vaihtoehtoa kopeloitavaksi kosketusesineeksi.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...